od magorcondoria » 24 bře 2014, 13:32
Počáteční průměr cívky při návinu 325mm.Navinuto na 18mm vysoké pásky ze skelné tkaniny.Ve čtyřech vrstvách, 22záv.370uH
(RXL nestabilní mezi plus minus,při větším tlumení určitě přidat jeden,dva? závity,já mám VF lanko)
Tkanina ca 135g/m2.Předem inpregnované CHS 1200("nesmrdí").Vytřít stěrkou, epoxid navíc nezvyšuje pevnost,ale váhu.
Přilepeno na základnu ze dvou vrstev impregnovaných společně.Pod RDU cívkou ještě jedna vrstva dodatečně.
RDU cívka drát průměr 0,15(4násobné jazíčkové relé Tesla).
Při zvětšení průměru cívky stačilo zachovat úhly a procenta z délkového rozměru ok RDU cívky.(radiálně)
Kompenzace bez komplikací.Nakonec jsem nechal volné jen dvě oka a jen tu část přímo u budící cívky.Nejcitlivější část,vysoká hustota pole.
Vodiči se dalo hnout směrem k cívce i zpět!Po postupném zalepení zbývajícího volného vodiče stejně došlo na dva malé ferity.
Váha 320g i s vrchním krytem z jedné vrstvy tkaniny.Ve finále nepřesáhne 350g.Barvu asi bílou,černou nebudy ryskovat.
Na foto zbývá dolepit pár čtvěrečkú z tkaniny pro zpevnění a vyplnit metzery v budící cívce.Dilema zda výpěnit PU nebo ne?
Přilepit kryt(placka)Do lepidla přidat koloidní oxid křemičitý,aby nestékalo.Konektor cívky NL4FX.Doporučuji originál Neutrik.
EDIT:Tkaninu před použitím odmastit,při spřádání do nití se skelná vlákna mažou!
- Přílohy
-

- coil.jpg (59.15 KiB) Zobrazeno 69579 krát
-

-

- conn_2.jpg (57.49 KiB) Zobrazeno 69579 krát
Naposledy upravil
magorcondoria dne 07 črc 2014, 21:21, celkově upraveno 1