od ZdenekHQ » 20 srp 2013, 16:55
Velmi brzy bude uvolněná nová verze software 9.3 a změny budou opravdu zásadní a uhlík už nebude potřeba, detektor to umí kompenzovat..
Jak to tak čtu, způsobilo to víc problémů, než jsem čekal, ale já jsem to skutečně opakovaně testoval a za všechny potíže se omlouvám. Nebýt negativních ohlasů, tak se to nikdy nepohne správným směrem.
V módu FULL se nastavuje časování pulsů - t.j. poměr výchylek DET, DIR a MER pro železo podle kalibračního návodu, v módu TEST se mění samotné nastavení filtrů, ale ony jsou nastaveny tak, že v případě správného časování se jejich nastavení měnit nemusí. Podívám se, co to vlastně teď ukazuje.
V 9.3 je přidáno pár pomůcek pro rychlé nastavení, měření zátěže zdroje, možnost přímo měnit časování pulsů v osciloskopech a hlavně už plně podporuje modul RDU včetně automatické kompenzace vlivu země. Popis bude velmi brzy a snad už konečně bude i video.
Obecně jsem našel opět spoustu nepřesností, takže pokud něco v "osmičce" nefunguje, doporučuju aktualizovat na "devítku" - bohužel (a podle vyššího čísla) opět s jiným formátem eeprom, protože jsem se zase nevlezl do původního prostoru - a teprve potom znovu testovat.
Současný stav softu je 22 500 řádků, začíná to být docela náročný na testy.