- "nejisté" nastavení. Jednak se detektor musí nastavovat metodou pokus-omyl, jednak se může kdykoliv omylem rozladit
- chybí automatické vypínání. Už i mě se občas podařilo detektor omylem nechat zapnutý.
- chybí možnost uložit nastavení do paměti
- těžké aku/baterie. Nový detektor využije kapacit dnešních aku - je stavěn na 7.2V/2400mAh, samozřejmostí je nabíječka. Možnost nabíjet z palubní sítě auta.
- problémy s kompenzací cívky. I tohle snad vyřeším k všeobecné spokojenosti.
Na druhou stranu jsem se bezhlavě nevrhl po A/D převodníku a procesoru. Proč ? Přímé zpracování naprosto minimálně se měnícího signálu z cívky kontra vysoké rušení, chyb při vzorkování, nutnost matematické integrace atd. mě již dávno přesvědčila o tom, že co je císařovo, patří císaři. Tudíž zpracování je opět analogové a procesor pouze v časovém multiplexu měří na různých fázích a vyhodnocuje data.
ANALOGOVÁ ČÁST
Na následujícím obrázku je zobrazeno "jádro" detektoru včetně řešení multiplexu. Určitě to nejde tak, že by se jen měnila fáze a snímal výsledek; časová sekvence a sled spínání jednotlivých kapacit je velmi důležitý (vzorky se nesmí nijak ovlivňovat). Určitě to už někdy někoho napadlo, já sám jsem to nikdy neviděl, tudíž jestli nastane někdy v budoucnu shoda či podobnost se schematem publikovaným před tímto datem, je to jen čistě náhoda.
Vypadá to složitě (ostatně to je u mě normální, snad už jste si zvykli...), ale je to částečně způsobené tím, že např. OZ jsou rozkresleny na jednotlivé obvody. Takže v reálu je potřeba osadit správně 10 pouzder a pár součástek kolem nich. Pokud neuděláte chybu, nebude co oživovat, i na bastl-desce to chodilo na první zapnutí (horší to bylo se software). Cena součástek je většinou kolem 5-10Kč/pouzdro, takže jak s oblibou říkal kolega - to už je dražší ta DPS

Foto je záměrně zmenšeno - je určeno pouze pro ilustraci.