Stránka 7 z 8

Re:

PříspěvekNapsal: 31 led 2008, 10:53
od Návštěvník
ZdenekHQ píše:Ony ty výsledky v dílně na stole jsou krásný, ale v praxi se musí citlivost ubrat. Já jsem se s mou 22cm cívkou taky dostal s korunou na 30cm, ale to sousedka nesměla před domem pást slepice. Jak dupaly, bylo po supercitlivosti :)

BTW - "Chech site" :D Asi jsme opravdu světu k smíchu :)

http://www.thunting.com/geotech/forums/ ... hp?t=13793



No tohle mě taky pobavilo... Japak to vypadá s tím PI co je rozpracován na skříni jak si psal? Mám k PI-čkům sentimentální vtah a vůbec nějak líp chápu jejich princip :wink:

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 31 led 2008, 11:04
od ZdenekHQ
Musím se tím postupně prohrabat. Chvilku jsem dělal na Sabre Digital, musím konečně pustit do světa HDM-UNI (to už se týká pulsních) a pak zprovoznit i ten PI. Hlavně ho musím zjednodušit.

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 31 led 2008, 12:16
od Kurt
Škoda, že nemůžu nějak přispět ku pomoci, jsem profesí sochař a do slaboproudů pronikám teprve rok... Leda bych ti udělal nějaký metál nebo portrét :D

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 12 kvě 2008, 18:47
od scevlik
Pekny den vsetkym citaju toto forum.

ja som neskoro nasiel vasu schemu tak som postavyl Sabre podla: http://thunting.com/geotech/forums/show ... 692&page=1 .Neviem ci som spravyl ja chybu niekde alebo je v tom zapojeni,ale s DD cievkov 220x137mm mam dosah asi tak 20cm na 10 korunacku slovensku na nabojnicu asi 22 co si myslim nic moc.A okrem toho celeho ozaj sa neda pri nom ani pohnut hned to kmita. V stavbe detektorov som uplny zaciatocnik a uz nemam napad ako odstranit to kmitanie a zlepsit dosah.Tak asi to odlozim a pustim sa do toho vaseho detektoru.

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 12 kvě 2008, 19:19
od TXP
No moc velkou chybu jsi neudělal. Je tam akorát jedna, která se tady už diskutovala http://www.hq-elektronic.eu/upload/sabre_u.png

Teď jde o to jak máš vyfiltrované zdroje + a - napájení, jestli tě neruší něco v okolí cívky (TV, PC apod) a jak máš nastavenou citlivost a udělanou (vyladěnou) cívku.

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 12 kvě 2008, 19:23
od ZdenekHQ
A taky, kam je připojená zem a plus od repro. Dokáže to parádně rozkmitat celej detektor. Musí to být přímo na aku.

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 13 kvě 2008, 07:25
od scevlik
Dik za odpovede.

Cievku som spravil podla toho fora DD tx ma 100z a rx 105z. Odmeral som len kmitocet co je zhruba 10Hz nizsie ako popisuju optimum tych 14,7kHz.A vynuloval som ho podla multimetru a scopu na 0.001mA AC posuvanim jednu po druhej.Neviem ci sa tam este nieco nastavuje.Skusim prehodit ten reproduktor mam ho pripojeny do bodu podla ich zapojeni co je dost daleko od napajania.

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 25 črc 2010, 14:47
od dvojtroj
Zdravim.
Projekt se mi celkem líbí, doufám, že už to není pasé. Ta diskriminace v mokru mi moc nevadí, když prší, tak ven nelezu, ale jinak to snad maká spolehlivě ne? Ve schématu jsem nenašel připojení měřáku na čelním panelu. Sledoval jsem vaší diskuzi, kdy jste až do poslední chvíle laborovali se zapojením, ale vidím, že od té doby to usnulo a tak by mě zajímalo jestli to maká tak jak to píšete v úvodu.

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 26 črc 2010, 08:44
od ZdenekHQ
Už na tom není co vymýšlet, zatím to byla na mince nejlepší konstrukce.

Ten měřák je tam nanic, v podstatě ukazoval jen kapacitu baterky, všechny ostatní pokusy o měření čehokoliv se v praxi ukázaly jako zbytečný, protože "čistý" tón mluví za vše.

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 28 srp 2010, 05:45
od dvojtroj
chtěl bych se ještě zeptat pod čím je schován návod na zhotovení cívky jednou jsem jí tam zahlíd aod té doby jako by se vypařila. Jinak je to velmi slušně vypracovaný, asi se do toho pustím.

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 30 srp 2010, 08:56
od ZdenekHQ
Všechny návody jsou tady : http://www.hq-elektronic.eu/vc.html .

Chystám se vyzkoušet Sabre s tou DD cívkou, osvědčená je ta koncetrická, i když ten návod na ni by si zasloužil přepracovat.

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 16 zář 2010, 09:08
od dvojtroj
Prohlídnul jsem to celé znovu ,ale ta cívka tam neni jsou tam plošné spoje , schemata ,ale cívka nikde .určitě tam někde je protože jsem ji tam jednou zahlíd ,ale na jakym foru se schovává-_?

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 17 zář 2010, 19:27
od TXP

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 18 zář 2010, 15:24
od dvojtroj
super tak už to mám komplat ajdu do toho- díky za radu.

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 24 zář 2010, 05:41
od dvojtroj
zarazil mě trochu zmatek ve značení např. modul 1B obsahujeu U4a ,,U4b amodul B zase U4a U4b nebo integráč DD1 DD2 DD3 je na jedný ina druhý desce , nebo v seznamu součástek je DD1 aDD2 4011 ana druhém listu DD1 DD2 je už jinej brouk 4066.Zřejmě se vtom dá vyznat ,ale je to trochu hlavolam.