Sabre Advanced 2006

Zdokonalený IB detektor
http://www.hq-elektronic.eu/menu_sabre.html

Re:

Příspěvekod Návštěvník » 31 led 2008, 10:53

ZdenekHQ píše:Ony ty výsledky v dílně na stole jsou krásný, ale v praxi se musí citlivost ubrat. Já jsem se s mou 22cm cívkou taky dostal s korunou na 30cm, ale to sousedka nesměla před domem pást slepice. Jak dupaly, bylo po supercitlivosti :)

BTW - "Chech site" :D Asi jsme opravdu světu k smíchu :)

http://www.thunting.com/geotech/forums/ ... hp?t=13793



No tohle mě taky pobavilo... Japak to vypadá s tím PI co je rozpracován na skříni jak si psal? Mám k PI-čkům sentimentální vtah a vůbec nějak líp chápu jejich princip :wink:
Návštěvník
 

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod ZdenekHQ » 31 led 2008, 11:04

Musím se tím postupně prohrabat. Chvilku jsem dělal na Sabre Digital, musím konečně pustit do světa HDM-UNI (to už se týká pulsních) a pak zprovoznit i ten PI. Hlavně ho musím zjednodušit.
ZdenekHQ
Site Admin
 
Příspěvky: 691
Registrován: 07 kvě 2005, 14:50
Bydliště: skoro Brno

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod Kurt » 31 led 2008, 12:16

Škoda, že nemůžu nějak přispět ku pomoci, jsem profesí sochař a do slaboproudů pronikám teprve rok... Leda bych ti udělal nějaký metál nebo portrét :D
Kurt
 

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod scevlik » 12 kvě 2008, 18:47

Pekny den vsetkym citaju toto forum.

ja som neskoro nasiel vasu schemu tak som postavyl Sabre podla: http://thunting.com/geotech/forums/show ... 692&page=1 .Neviem ci som spravyl ja chybu niekde alebo je v tom zapojeni,ale s DD cievkov 220x137mm mam dosah asi tak 20cm na 10 korunacku slovensku na nabojnicu asi 22 co si myslim nic moc.A okrem toho celeho ozaj sa neda pri nom ani pohnut hned to kmita. V stavbe detektorov som uplny zaciatocnik a uz nemam napad ako odstranit to kmitanie a zlepsit dosah.Tak asi to odlozim a pustim sa do toho vaseho detektoru.
scevlik
Uživatel
 
Příspěvky: 3
Registrován: 12 kvě 2008, 18:32

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod TXP » 12 kvě 2008, 19:19

No moc velkou chybu jsi neudělal. Je tam akorát jedna, která se tady už diskutovala http://www.hq-elektronic.eu/upload/sabre_u.png

Teď jde o to jak máš vyfiltrované zdroje + a - napájení, jestli tě neruší něco v okolí cívky (TV, PC apod) a jak máš nastavenou citlivost a udělanou (vyladěnou) cívku.
TXP
Uživatel
 
Příspěvky: 50
Registrován: 14 bře 2006, 10:54
Bydliště: Brno

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod ZdenekHQ » 12 kvě 2008, 19:23

A taky, kam je připojená zem a plus od repro. Dokáže to parádně rozkmitat celej detektor. Musí to být přímo na aku.
ZdenekHQ
Site Admin
 
Příspěvky: 691
Registrován: 07 kvě 2005, 14:50
Bydliště: skoro Brno

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod scevlik » 13 kvě 2008, 07:25

Dik za odpovede.

Cievku som spravil podla toho fora DD tx ma 100z a rx 105z. Odmeral som len kmitocet co je zhruba 10Hz nizsie ako popisuju optimum tych 14,7kHz.A vynuloval som ho podla multimetru a scopu na 0.001mA AC posuvanim jednu po druhej.Neviem ci sa tam este nieco nastavuje.Skusim prehodit ten reproduktor mam ho pripojeny do bodu podla ich zapojeni co je dost daleko od napajania.
scevlik
Uživatel
 
Příspěvky: 3
Registrován: 12 kvě 2008, 18:32

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod dvojtroj » 25 črc 2010, 14:47

Zdravim.
Projekt se mi celkem líbí, doufám, že už to není pasé. Ta diskriminace v mokru mi moc nevadí, když prší, tak ven nelezu, ale jinak to snad maká spolehlivě ne? Ve schématu jsem nenašel připojení měřáku na čelním panelu. Sledoval jsem vaší diskuzi, kdy jste až do poslední chvíle laborovali se zapojením, ale vidím, že od té doby to usnulo a tak by mě zajímalo jestli to maká tak jak to píšete v úvodu.
dvojtroj
Uživatel
 
Příspěvky: 13
Registrován: 24 črc 2010, 06:44

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod ZdenekHQ » 26 črc 2010, 08:44

Už na tom není co vymýšlet, zatím to byla na mince nejlepší konstrukce.

Ten měřák je tam nanic, v podstatě ukazoval jen kapacitu baterky, všechny ostatní pokusy o měření čehokoliv se v praxi ukázaly jako zbytečný, protože "čistý" tón mluví za vše.
ZdenekHQ
Site Admin
 
Příspěvky: 691
Registrován: 07 kvě 2005, 14:50
Bydliště: skoro Brno

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod dvojtroj » 28 srp 2010, 05:45

chtěl bych se ještě zeptat pod čím je schován návod na zhotovení cívky jednou jsem jí tam zahlíd aod té doby jako by se vypařila. Jinak je to velmi slušně vypracovaný, asi se do toho pustím.
dvojtroj
Uživatel
 
Příspěvky: 13
Registrován: 24 črc 2010, 06:44

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod ZdenekHQ » 30 srp 2010, 08:56

Všechny návody jsou tady : http://www.hq-elektronic.eu/vc.html .

Chystám se vyzkoušet Sabre s tou DD cívkou, osvědčená je ta koncetrická, i když ten návod na ni by si zasloužil přepracovat.
ZdenekHQ
Site Admin
 
Příspěvky: 691
Registrován: 07 kvě 2005, 14:50
Bydliště: skoro Brno

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod dvojtroj » 16 zář 2010, 09:08

Prohlídnul jsem to celé znovu ,ale ta cívka tam neni jsou tam plošné spoje , schemata ,ale cívka nikde .určitě tam někde je protože jsem ji tam jednou zahlíd ,ale na jakym foru se schovává-_?
dvojtroj
Uživatel
 
Příspěvky: 13
Registrován: 24 črc 2010, 06:44

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod TXP » 17 zář 2010, 19:27

TXP
Uživatel
 
Příspěvky: 50
Registrován: 14 bře 2006, 10:54
Bydliště: Brno

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod dvojtroj » 18 zář 2010, 15:24

super tak už to mám komplat ajdu do toho- díky za radu.
dvojtroj
Uživatel
 
Příspěvky: 13
Registrován: 24 črc 2010, 06:44

Re: Sabre Advanced 2006

Příspěvekod dvojtroj » 24 zář 2010, 05:41

zarazil mě trochu zmatek ve značení např. modul 1B obsahujeu U4a ,,U4b amodul B zase U4a U4b nebo integráč DD1 DD2 DD3 je na jedný ina druhý desce , nebo v seznamu součástek je DD1 aDD2 4011 ana druhém listu DD1 DD2 je už jinej brouk 4066.Zřejmě se vtom dá vyznat ,ale je to trochu hlavolam.
dvojtroj
Uživatel
 
Příspěvky: 13
Registrován: 24 črc 2010, 06:44

PředchozíDalší

Zpět na *** Projekt Sabre Advanced 2006 ***

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron