Stránka 6 z 8

PříspěvekNapsal: 19 srp 2007, 19:04
od TXP
No jasně, problém je v tom, že to mám zapojený podle schématu.... Teď je na to přemýslení moc horko :)

PříspěvekNapsal: 22 led 2008, 19:40
od TXP
Tak jsem zas po dlouhé době pročítal fóra a narazil jsem na diskuzi o Sabre: http://thunting.com/geotech/forums/showthread.php?t=12692&page=3
To fórum je dlouhý jak tejden před výplatou.

Píšou tam o extrémních dosazích - 1cm mince přes 30cm. Tam jsem se nedostal ani omylem :(

Jen pro info (Royal Sabre):
http://www.thunting.com/geotech/forums/ ... 1193427712

PříspěvekNapsal: 22 led 2008, 20:11
od ZdenekHQ
Ony ty výsledky v dílně na stole jsou krásný, ale v praxi se musí citlivost ubrat. Já jsem se s mou 22cm cívkou taky dostal s korunou na 30cm, ale to sousedka nesměla před domem pást slepice. Jak dupaly, bylo po supercitlivosti :)

BTW - "Chech site" :D Asi jsme opravdu světu k smíchu :)

http://www.thunting.com/geotech/forums/ ... hp?t=13793

PříspěvekNapsal: 22 led 2008, 20:22
od TXP
Dále v tom fóru mají 36cm na 1EUR - začínají mě iritovat :evil:

Taky jsem se u toho roz-chech-tal :D

PříspěvekNapsal: 22 led 2008, 20:26
od ZdenekHQ
On ten Sabre zapojenej podle originálu velmi ochotně kmital, což na druhou stranu přineslo extrémní citlivost. Ovšem až do okamžiku, než s tím šel někdo do terénu...

PříspěvekNapsal: 22 led 2008, 20:27
od ZdenekHQ
Ale možná s velkou cívkou (30cm) to nebude až tak nedosažitelný...

PříspěvekNapsal: 23 led 2008, 17:29
od ZdenekHQ
Ten "královskej Sabre " je hezkej, kdyby k tomu byla kloudná DPS a ty synchrodetektory byly řešený tak, jak to mám já (t.j. vyhodnocení obou půlvln), bude to super mašinka, kterou lze po zkušenostech jen doporučit.

PříspěvekNapsal: 23 led 2008, 18:49
od TXP
Jestli nelžou, tak mají cívku jen 10"

PříspěvekNapsal: 27 led 2008, 18:51
od ZdenekHQ
Jinak využívám relativního klidu a dělám na "Sabre Digital" - bude to "buď a nebo" a to přijde už brzo. Jestli to opravdu bude fungovat, bude stačit postavit "jednokanálovej" detektor a zbytek si vyladit softwarově. Něco jako F1 :D

I tak je tam cca 15 IO (ovšem do 5-15Kč/kus kromě procesoru) a např. přes 100 odporů. Opět bude dvoudesková varianta - analogová a vyhodnocovací/řídící část. A hlavně - hodně jsem se poučil na Sabre Advanced.

Dokonce i hledací cívka bude možná nová (i když to bude fungovat i se "starou" klasickou) - tam taky to bude "buď a nebo" . A pokud by se i toto podařilo, bude to (co se týká tuningu) F1 na druhou :lol:

Ovšem jak to většinou chodí, první testy přináší zklamání a pak je potřeba jít na procházku, ono to řešení brzy přijde...

PříspěvekNapsal: 27 led 2008, 19:31
od ZdenekHQ
Ještě jedna poznámka k Golden Sabre - jednak v tom běžně dostupným schematu je chyba, která z toho dělá nepoužitelnej detektor (chybí tam jeden odpor), jednak problémy s diskriminací jsou jen a jen způsobený nastavením cívky a paralelním kondíkem k RX. Taky ještě snad nikdy nikoho nenapadlo, že si můžou cívku "doladit" tím, že ujedou s TX kmitočtem. Ona se totiž (díky kapacitám cívky) přitom většinou změní i fáze a amplituda zbytkovýho signálu a někdy je to dost poznat.

A pokud musí neustále kroutit s "ground balance", tak odflákli stínění cívky nebo použili špatnej kabel (např. obyč. stíněnou dvojlinku) a na to jim sebelepší elektronika nepomůže. Spíš naopak. Určitě se nedá použít stínění jako společnej vodič pro RX i TX. Ideálně by měly cívky RX i TX jít extra vodiči a stínění kabelu spojit pouze se stíněním cívky.

Re:

PříspěvekNapsal: 29 led 2008, 13:24
od Kurt
Ahoj, mám za sebou výrobu plošného spoje a chystám se na osazení součástek modulu A. Jsem začátečník (mám za sebou zatím pár experimentů a funkčního Jabela s diskriminací) tak by mě v orientaci pomohl obrázek s rozmístěním součástek na desce. Obrázek na začátku tohoto vlákna má nečitelný popis, mohl bych poprosit o jeho podobu v lepším rozlišení? Pomohlo by mi to.. dík StepanBilek@seznam.cz

P.S. Skvělý projekt :wink:

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 29 led 2008, 14:19
od ZdenekHQ
Osazovák v plným rozlišení ve formátu postscript je ve výrobních podkladech s koncovkou *.pso (je to součást toho zipu s DPS )

Některý prohlížeče to nerozeznají - rozeznají jen *.ps - takže to chce zkopírovat do jinýho adresáře a přejmenovat na ps.

Kompletní software pro prohlížení postscript je taky ve výrobních podkladech.

Výrobní podklady : http://www.hq-elektronic.eu/sab_vp.html

V případě problémů existují i ve formátu png, ale ta kvalita je nic moc : http://www.hq-elektronic.eu/data/Sab_dps_png.zip

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 29 led 2008, 15:42
od Kurt
Díky za bleskovou odpověď a omlouvám se za svoji slepotu, hodně zdaru, jdu na to :wink:

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 29 led 2008, 19:47
od TXP
To ZdenekHQ:
Ten odpor myslíš za těma komparátorama?
No s tím laděním vysílače mě to napadlo teprve koncem loňskýho roku, když jsem potřeboval přizpůsobit jednu cívku od komerčního výrobce :roll:
A to fórum je třeba brát s rezervou, protože některé příspěvky jsou opravdu na hranici únosnosti.
Zrovna tam chybí někdo, kdo by vyvracel některé jejich teorie (přívodní kabel z USB atd...)

Hodně štěstí s tem digitálem :wink:

Re: Sabre Advanced 2006

PříspěvekNapsal: 29 led 2008, 21:33
od ZdenekHQ
Jojo, ten "horní" odpor u komparátoů 393 , co je mezi + a katodou diody+kondík proti zemi v zapojení Tesoro Sabre chybí. Bez něj je to nepoužitelný...